Veiligheidsregels:

 

Om veilig te zwemmen als een zeemeermin is zwemdiploma B nodig. Je moet goed op je rug kunnen drijven. Deze techniek is van groot belang, zo kan je even rusten als je moe wordt. Met een zeemeerminstaart zwem je meestal onder water. Geen watervrees hebben is dus een vereiste. Als je vermoeid bent van het zwemmen doe je de zeemeerminstaart uit en je rust!

Ga de eerste keer altijd mee in het zwembad en begeleid je kind. Je laat je kind ook nooit alleen als deze zijn zeemeerminstaart aan heeft. Als je hier geen tijd voor hebt, koop je beter geen zeemeerminstaart. Nooit zwemmen met je zeemeerminstaart zonder monovin. De monovin heb je nodig om te zwemmen als een zeemeermin.  Je mag ook nooit lopen, springen,.. met je zeemeerminstaart aan.  De zeemeerminstaart dient enkel om mee te zwemmen. Als je gaat zwemmen, ga op de rand van het zwembad zitten en doe je de zeemeerminstaart aan.  Ga ook nooit ergens zwemmen waar het onveilig is. 

 

Lauraqua Mermaids zwemmen ook altijd onder toezicht van een volwassene. 

Noch de fabrikant, leverancier en Lauraqua Mermaids aanvaardt enige aansprakelijkheid voor schade, ongevallen, van welke aard ook, ontstaan door het gebruik van deze zeemeerminstaart en/of monovin.